Tävlingar

Tävlingssäsongen 2022

Nytt för i år är att vi kommer att dela ut scorekorten i en märkt plats i närheten av drivingrangen.  För att slippa regn o rusk har ett tält beställts och vi hoppas att det finns på plats när tävlingssäsongen drar igång. Dessutom SKALL samtliga avgifter betalas i samband med anmälningen via ”Min Golf”.

 Nyttiga länkar

Tävlingsprogram 2022 ver 220409

Tävlingsbestämmelser 2022 ver 220408

 

Bästbolltävling på Araslöv med fantastiska resultat

Söndagen den 1 maj genomfördes en partävling, Bästboll, på Araslövs GK Norra bana och det var Araslöv Shop & Academy som var sponsor. 58 lag kom till start och var indelade i två klasser. Resultaten i båda klasserna var väldigt bra. Segrarna i A-klassen, Adam Söderling och Fredrik Persson, vann på fantastiska 60 slag netto. I B-klassen var segerresultatet också väldigt bra, 63 slag netto och det var Jonas Randau och Martin Persson som hade det. Stort grattis till er alla.

Tävlingen spelades under väldigt bra förhållande både vad gäller väder och banans skick. Troligen därför som det krävdes 65 slag resp. 66 slag i de båda klasserna för att komma bland de sex främsta och få pris från det väl tilltagna prisbordet. Marcus Lindell höll själv i prisutdelningen och kom på tredje plats i B-klassen tillsammans med sin son Vincent.

Närmst flagg på hål 7 var Fredrik Sandberg på 108 cm från hålet. Grattis Fredrik!

Nästa tävling är Kristianstads Automobils BästBoll som spelas på Araslöv Södra fredagen den 13 maj. Vi passar även på att påminna er om KM i Match i såväl singelspel som partävling (Foursome). Sista anmälan är den 15 maj och anmälan görs på mingolf.


Tävlingskommittén

Vårprimören

Annandag Påsk startade vi 2022 års tävlingssäsong med en singeltävling som trots helgdag lockade 36 spelsugna medlemmar samt 1 gäst.

Första start 09.00 i inte kallt men lätt dimmigt väder och ca 7 grader på termometern. När halva startfältet var iväg hade solen trängt bort dimman och ett härligt vårväder följde spelarna genom ronden.

Lägesförbättring gällde idag endast på finklippta delen (fairway) varför ronden blev hcp-grundande.

Spelformen var överlag god, möjligen hjälpte vädret till där Maths Jönsson avgick med segern med den minsta marginal man kan ha, det var Maths bättre spelhandicap som fällde avgörandet.

I extra-tävlingen, där 5 regelfrågor skulle besvaras, var Maths Jönsson (B-klassen) och Tore Bergman (A-klassen) de segrande.

Resultat A-klassen

1 Bengt Svensson, 68 slag
2 Adrian Caplander, 71 slag
3 Filip Nilsson, 73 slag

Resultat B-klassen

1 Maths Jönsson, 66 slag
2 Carin Fridén, 66 slag
3 Marcus Ahlm, 68 slag

Aktuella tävlingar

20/5 – 30/8 KM Match, Matchtävling som spelas som par (max 5 omgångar) och singel (max 6 omgångar). Öppen endast för klubbmedlemmar.  Anmäl senast 28/4.

13 maj Volvo Mixed Golf Challenge 2022.

En partävling där alla tävlar på lika villkor. Hitta din spelpartner, dam – eller herrspelare och anmäl dig redan idag!

Tävlingen inleds med 50 klubbkval runtom i landet där 2 lag från varje klubbkval kvalificerar sig till en regionfinal. Sverigefinalen spelas på Vallda Golf & Country Club den 9–11/9.

På länken volvocars.se/golf  kan du läsa allt om tävlingen.

Tävlingsledningen