För dig som är medlem på Araslöv

Som medlem i Araslövs GK har du tillgång till två fantastiskt fina 18- hålsbanor, en korthålsbana, fina träningsområden samt ett vackert och trivsamt klubbhusområde. För dig som medlem finns en mängd olika aktiviteter tex  juniorträningar, klubbtävlingar, seriespel och våra olika sociala grupper. Läs mer på sidorna nedan. Information till medlemmar sker företrädesvis på denna sida, men även på anslagstavla vid shopen.

AKTUELLT FÖR MEDLEMMAR

Årsmöte den 9 februari 2020

Årsmöte Araslövs GK Söndag 9 februari 15.00 Gladan Samtliga medlemmar i Araslövs GK bjuds in till årsmöte söndagen den 9 februari kl 15.00 i konferenslokalen Gladan. Efter sedvanliga...

Medlemsfaktura

Från och med 12 december fram till den 31 januari kommer din medlemsfaktura att finnas under ”Betalningar” på ”Min Golf”. Här kan du betala med valfritt kreditkort eller MoreGolf. För att betala...

Välkommen till Medlemsresa

Österlens GK- Djupa Dal Söndagen 13 oktober Söndagen den 13 oktober åker vi till Österlens GK och spelar på Djupa dal. Avresa med Kagans Buss 7.45 från parkeringen på Araslöv Fika vid ankomst Spel i...

Stora KM den 30 juni 2019

Söndagen den 30 juni hade Araslöv stora KM över 36 hål, där 20 tappra spelare ställde upp för spel i strålande solsken och med en temperatur över 30 grader i skuggan. En fantastisk prestation där...

Tävlingar

Text kommer här senare.

Medlemskap på Araslöv

Hos oss kan du förvänta dig en anläggning av högsta kvalité i en trevlig och avkopplande miljö. Golfen är alltid i fokus men för den som önskar så finns en rad olika medlemsaktiviteter som både lyfter fram tävlingsmomentet som det sociala inom golfen. Dessa aktiviteter, våra sociala grupper och olika medlemsförmåner finns att läsa om här, lite längre ner på sidan.

Styrelsen

Styrelsen i Araslövs GK har till uppgift att verka för medlemmarnas trivsel och utveckling som golfspelare. Detta görs genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter.

Juniorer

Vår juniorträning är öppen för alla medlemmar och icke medlemmar i åldern 10–21 år. Vi riktar träningen mot alla, nybörjare såväl som tävlingsspelare och för att delta i juniorträningen krävs inga förkunskaper, alla är välkomna!

 

 

 

Nya regler 1 januari 2019

Filmer för att lättare förstå reglerna.

Genom att klicka på länken här under kan du se filmer som presenteras avseende regeländringarna. Detta är ett bra sätt få förståelse för de regeländringar / kompletteringar som gäller från den 1 januari 2019. Ett komplement till regelboken som du kan köpa i receptionen.

Ladda ner.

Regelboken finns som gratis mobilapp till Android och iPhone. Ladda ner “Rules of Golf 2019” så har du alltid reglerna nära tillhands. Dessutom kan du testa dina regelkunskaper i ett quiz som du hittar i appen.

Här är de viktigaste ändringarna:

  • Att leta max 3 minuter, oavsett var på spelfältet bollen befinner sig.
  • Att droppning av boll sker från knähöjd. Skulle man droppa från fel höjd utgår ingen plikt men man måste droppa om. Skulle man mot förmodan spela bollen efter ett felaktigt dropp utgår 1 pliktslag.
  • Om du puttar från på green och träffar flaggstången utgår inga pliktslag.
  • Om du puttar från green och begärt flaggan passad, får du inte efter att du slagit till bollen begära att flaggan skall stå kvar. Om du då träffar flaggstången utgår 2 slags plikt som tidigare.
  • Inget pliktslag utgår om du träffar bollen två gånger eller om du träffar dig själv eller din utrustning med bollen.
  • Du får ta bort lösa naturföremål i pliktområden och bunker.
  • Du får grunda klubban i pliktområden (gult och rött).
  • Du måste slå ditt slag inom 40 sekunder efter att föregående spelare är klar med sitt slag.
BANSTATUS: Norra banan är för närvarande stängd. Södra banan gäller för vinterspel.

Golfskola

Tillsammans med Marcus Golfskola erbjuds kurser för alla nivåer. Deltagarna blir indelade i grupper efter hcp och tränar därför med golfare på er egen nivå. Grupperna är 5-8 deltagare för att få gott om tid för alla.