Team Araslöv – våra juniorer

Det ska vara enkelt att börja spela golf för juniorer.

 “Team Araslöv” är vår identitet för alla våra juniorer. Det ska vara enkelt att börja spela golf för ungdomar på Araslövs GK och vi ska lägga stort fokus på att alla barn snabbt kommer ut och spelar på banan. 

Vi ska se till att alla ungdomarna får det stöd som krävs för att skaffa sig officiellt handicap. Araslövs GK:s anläggning med personal och ledare ska arbeta för att behålla och om möjligt förbättra den gemytliga och välkomnande stämning som råder mellan medlemmar, personal och ledare. 

Alla ungdomar ska känna sig sedda och som en viktig del av klubben. En viktig framgångsfaktor är träning i mindre grupper, så att tränare/ledare får mer tid för varje enskild individ i gruppen. De äldre ungdomarna ska hjälpa till vid träningar eller på annat sätt involveras i de yngre deltagarnas verksamhet. Team Araslöv ska vara en ”garant” för sammanhållningen ungdomarna emellan i klubben. 

Araslöv har en tydlig satsning mot att rekrytera, behålla och utbilda tjejer. Sedan 2013 bedriver vi specifik tjejträning i grupper med enbart tjejer som utbildas och instrueras av vår PGA-utbildade tränare Sara Eklund.

Träning

Golfträning ska vara förknippat med undervisning och mycket glädje. Våra duktiga, utbildade tränare skapar en positiv och kreativ miljö med stort fokus på det sociala.

Mer om träning längre ner på sidan.

Följ oss på Facebook 

Mål

Målet med ungdomsverksamheten är att alla oavsett färdighet, ålder eller ambitionsnivå ska känna sig välkomna samt stimulerade av att delta.

När 2019 är slut siktar vi på att nedanstående mål har uppnåtts:

  • Ökning av antalet juniorer som deltar i verksamheten.
  • Ökning av antalet utbildade ledare.
  • Kraftig ökning av ungdomar som klarar av att få officiellt handicap.
  • Samarbete med grundskolorna i Kristianstadsområdet, vi vill att alla elever i närområdet ska ha fått möjlighet att prova på golf.
  • Alla ungdomar som deltar i träningsverksamheten ska erbjudas någon form av lägerverksamhet under året.
  • Alla ungdomar som deltar i elitgrupperna ska kunna bli erbjuden någon form av golfträning året runt.
  • 2016-2018 gjorde vi extra insatser mot breddverksamheten. Möjligheten för att träna och tävla mer möjliggjordes under 2016-2018 och vi planerar att fortsätta denna satsning även 2019.

Tävling

Det är jättekul att tävla! Som junior kan man tävla både i klubblag och individuellt, beroende på ålder eller spelnivå.

Skandia Tour First spelar man på lokal nivå inom Skåne precis som idag. Tävlingen är som tidigare över 18 hål och spelas utan hcp.

Skandia Tour Future kommer att spelas på 7 spelplatser per omgång. Skåne kommer att ha en spelplats per omgång i distriktet. På Future spelar pojkar och flickor 36 hål slagtävling över en dag bortsett från omgång 3 och 4 som spelas över två dagar med 54 hål.

Skandia Tour Elite har en spelplats i Sverige per omgång och kommer att få en omgång i Skåne under 2019. Elite utökas om vi jämför med dagens Skandia Tour Elit och får 156 spelare i startfältet. Tävlingen spelas med minst 54 hål per omgång och tävlingen löper över 3-4 dagar beroende på omgång.

Vi anordnar även tävlingar på klubben under flertal gånger per år, ett exempel är Sveriges största tävling, Skandia Cup. Samt att alla juniorer kan vara med i våra vanliga klubbtävlingar och tävla i en egen “juniorklass”.

Vid frågor kontakta:
Reception: 044-716 00
max@araslovgolf.se

Träningsinformation och anmälan

Under 2019 kommer vi att ha flera olika träningsgrupper baserade på ambition och kunskapsnivå.
Vår filosofi är “Övning ger färdighet” där ALL träning är viktig.
Här följer information om årets träningsgrupper samt länkar till anmälan.

Sommargolfskola

Även iår är att vi kommer ha en sommargolfskola v. 27-28 samt 32-33. För barn födda 2008 och tidigare kommer vi träna måndag-torsdag dessa veckorna, 10-16. Vi kommer att träna mellan 10-12, lunch mellan 12-13 sen spel till 16.

För barn födda 2009-2013 kommer vi ha träning måndag-tisdag dessa veckorna klockan 10-14 med liknande schema.

Under sommargolfskolan kommer vi att mixa tjejer och killar.

Tjejsatsning

Sedan 2013 gör Araslöv stora insatser för specifikt tjejer. Trenden har varit väldigt positiv där allt fler tjejer mycket glädjande väljer att börja spela på golf på Araslöv. För att behålla detta intresse kommer vi ha grupper speciellt för tjejer och exempelvis dagsläger som är enbart för tjejer. Anmäl dig som vanligt till träningen, mer information kommer på vår Kick-Off.

Har du frågor angående träningen, ring receptionen på 044-716 00, max@araslovgolf.se
Priserna för träningen är inklusive veckoträning på våren samt lägerveckorna+piké.

Anmälan senast 10 April. Ange Namn, personnummer, förslag på dag/tid samt storlek på piké.

Golfkul – upp till 10 år

1000 kr – Medlemskap ingår

Golfkul är riktad till barn upp till 10 år. Träningen innehåller mycket glädje och lek med syftet är att skapa gemenskap och ett intresse och nyfikenheten för golfen. Träningen innehåller golfens alla bitar såsom teknik, strategi och golfvett där målet är att alla ska få ta “grönt kort”. Denna grupp passar även alla som är nya till golfen.

Vi erbjuder träning träning måndag mellan 29 april – 17 juni  kl 17-18 eller torsdag kl 17-18 mellan 2 maj – 20 juni.
För tjejer måndagar 16.45-17.45 samt 17.45-18.45 mellan 29 april – 17 juni.

Utvecklingsgruppen

avgift 1500 kr + Medlemsavgift

Utvecklingsgruppen är den träningsgrupp med flest deltagare. Denna grupp juniorer har grönt kort och fokus ligger på just utveckling för dom som vill ta nästa steg med sin golf. Utöver teknikträning så fördjupar vi oss i regler, vett och etikett.

Vi erbjuder träning 1 gång i veckan, antingen måndagar kl 18-19 mellan 29 april – 17 juni, torsdagar kl 18-19 eller 19-20 mellan 2 maj – 20 juni.

Har ni några frågor om vilken träningsgrupp som passar bäst så ring oss så berättar vi mer.

Medlemsavgift 2019

Ålder 22-26   3 000 kr
Ålder 19-21   1 700 kr
Ålder 14-18   1 200 kr
Ålder  0-13      600 kr

BANSTATUS: Norra banan är för närvarande stängd. Södra banan gäller för vinterspel.

Golfskola

Tillsammans med Marcus Golfskola erbjuds kurser för alla nivåer. Deltagarna blir indelade i grupper efter hcp och tränar därför med golfare på er egen nivå. Grupperna är 5-8 deltagare för att få gott om tid för alla.