Vintergreener gäller på Södra banan, nytt beslut tas på måndag 15/3 (uppdaterad förklaring). 

On 10 mars, 2021
"

LÄS MER

Hej
Jag ska nu förklara för er varför jag valt att hålla våra greener stängda över helgen.
Det är inte temperaturen i luften som är intressant för mig. Jordtemperaturen däremot är den som spelar stor roll för gräset. Jag har hela denna veckan varit ute och kollat just temperaturen i marken. Den har legat mellan 0,5-3 grader beroende på greenens läge. För att gräset ska börja växa krävs 6 grader. Det innebär att allt slitage som vi får nu gör att gräset inte får möjlighet att läka.
Den andra anledningen är all den nederbörd vi fått den senaste tiden och i helgen.
Araslövs greener är väldigt mjuka. Detta beror på att det ej funnits tid att Dressa i den utsträckningen som man kanske velat. Som ny Course manager är detta ett av mina stora mål framöver att prioritera just dressningen på greenerna för att få de fastare och bättre kvalité.
Denna veckan har vi gjort allt vi kan för att torka upp greenerna.
Vi har luftat, dressat och kört på första gödningsgivan.
Jag kommer åka upp på Söndag och kommer sen ta ett nytt beslut på Måndag. Vädret kan jag ej rå på och jag lovar dig att ingen hellre än jag vill öppna greenerna till er. Men detta är mitt beslut nu och jag anser att det är det mest kloka för våra banors skull.
Hoppas du accepterar mitt beslut och att jag gör det för allas skull.
Har du fler frågor så maila precis när ni vill, mattias@araslovgolf.se

Mattias Bengtsson
Course Manager
Araslöv Golf & Resort